210 2529439

Η Εταιρεία Αρχική Συχνές ερωτήσεις Επικοινωνία

ΑρχικήΣυχνές ερωτήσειςΤι είναι η ενεργειακή κλάση;

Τι είναι η ενεργειακή κλάση;

Σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες η ηλεκτρικές συσκευές (συμπεριλαμβανομένου και των κλιματιστικών) είναι υποχρεωτικό να συνοδεύονται από την ενεργειακή τους ετικέτα και να αναγράφουν την ενεργειακή κλάση στην οποία ανήκουν.

Η ενεργειακή κλάση μας δείχνει κατά πόσο η συσκευή που έχουμε είναι ενεργοβόρα ή όχι. Δηλαδή, κατά πόσο καταναλώνει πολύ ρεύμα ή όχι. Η ενεργειακή κλάση για τις κλιματιστικές μονάδες, ορίζεται από τους συντελεστές SEER (για την λειτουργία της ψύξης) και SCOP (για την λειτουργία της θέρμανσης).

Η ενεργειακή κλάση, δεν δηλώνει πόσο ρεύμα καταναλώνει μια κλιματιστική μονάδα, αλλά την κατηγορία στην οποία ανήκει το κλιματιστικό σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα. Η κατανάλωση ρεύματος φαίνεται στην ενεργειακή ετικέτα που συνοδεύει το κλιματιστικό και στους καταλόγους των προϊόντων.

Τα κλιματιστικά με ενεργειακή κλάση Α+++ καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα συγκριτικά με τα κλιματιστικά με ενεργειακή κλάση D

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»